Bylivet er travelt. Det virker som om alle alltid er på vei et sted. På vei til arbeid, på vei til forelesning, på vei til en kafé, man skal rekke et møte, møte venner, gå til frisøren, gå til frisøren med hunden, gå på kafé igjen, handle mat, gå på treningssenter, møte venner etter arbeid, få tak i middag, og til slutt er man hjemme. Slitsomt, ikke sant?
Over hele byen prøver folk å få unnagjort dagens 10 000 skritt. Det er mye gåing, og det er bra, men det kan også være hardt for føttene. For å kunne holde oppe tempoet må vi være snill med dem og ta godt vare på dem. Dessverre kan ikke alle gå i slippers på jobb. Det å gå i pensko eller høye hæler hele dagen kan være enda en hindring som kan få føttene til å protestere.
Caroline er art director i et digitalbyrå. Hun liker av og til å gå i høye hæler på jobb fordi det ser pent ut, og fordi det gir henne selvtillit. Hun vet at en lang dag med høye hæler er slitsomt for føttene, så hun bruker slike sko på roligere dager på kontoret. Men vent et øyeblikk – det er endringer i planen. En kunde har akkurat kommet til byen og vil gjerne ha et møte i dag for å gjøre noen endringer i kampanjen i siste liten. Det betyr nye frister, nye møter og mye hastverk. Først må Caroline møte kunden. Hotellet hennes ligger tre kvartaler unna – for nær for en taxi- eller t-banetur, så Caroline går, men med høye hæler kan tre kvartaler være en utfordring. Etterpå skal hun tilbake til kontoret, være der i 20 minutter, og så skal hun på et nytt møte med designeren. Hun føler at det begynner å svi på venstre fot, men det er ikke tid til å gjøre noe med det. Hun tar en taxi, men veien er sperret på grunn av bygningsarbeid, så hun må gå fem kvartaler. Når det er lunsj, har Caroline det vondt. Hun har fått gnagsår på begge føttene, og hun har det veldig lite behagelig. Hvis hun hadde brukt mer behagelige sko, kunne hun ha løpt rundt og hatt oversikt over teamet sitt, men i stedet sitter hun på kontoret og har vondt, mens hun leter etter et plaster i skrivebordet.
Hvis hun bare hadde hatt gnagsårplaster.
Men det er ikke bare kvinner i høye hæler som får gnagsår. Petter er for eksempel byggeleder på en byggeplass. I dag har han på seg nye sko som ikke er gått inn ennå. Han skal inspisere hele byggeplassen, sørge for at alle er på plass og følge arkitektene rundt. I tillegg må han sørge for at varer kommer til riktig sted, og han følger byggherrene rundt. Det begynner å samle seg støv og rusk i skoene, det dannes gnagsår, og Petter kjenner det definitivt. Men han har ikke tid til å ta pause for å lete etter gnagsårplaster. Han holder ut, men når han kommer hjem, er føttene ikke akkurat et vakkert syn. Det var synd at han ikke hadde gnagsårplaster i verktøyskassen.
Lærdommen er at alle kan få gnagsår, og at de kan ødelegge dagen din til tross for at de er så små. Ved alltid å ha gnagsårplaster i kofferten eller skrivebordsskuffen kan du forhindre at gnagsår forverres eller lindre smerten når det har oppstått. Dermed vil dagen være reddet, og du kan fortsette å gå.